Dr. Tolna Marina

2014-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen általános orvosként. Ezt követően egy évig dolgoztam a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológiai Tanszékén, ahol a bronchopulmonalis dysplasia kialakulását vizsgáltam állatkísérletes modell segítségével. Szabadidőmben ügyeletes orvosként helyezkedtem el a háziorvosi ellátásban, melyet rövid idő alatt nagyon megszerettem a betegekkel való közvetlen kapcsolat miatt, így 2015-ben jelentkeztem a háziorvosi rezidens képzésre, melyből 2018-ban kiválóan megfelelt szakvizsgát tettem. A rezidens évek alatt a Pécsi Irgalmasrendi Kórházban volt lehetőségem megismerkedni a hospice – palliatív ellátással, így ebben a témában igyekeztem tovább bővíteni ismereteimet. (Hospice-Palliatív tanfolyam 2017.)
Szakvizsgám után alkalmazott orvosként helyezkedtem el Mecseknádasdon, ahol ezzel egyidőben foglalkozás- egészségügyi rezidensképzésemet is elkezdtem, melyből 2022-ben kiválóan megfelelt szakvizsgát szereztem.
2022. szeptemberétől saját felnőtt háziorvosi praxisomban dolgozom Mohácson.

Rendelésemre szeretettel várom azokat a pácienseket, akik problémáikkal útmutatást keresnek a vizsgálatok útvesztőiben, vagy leleteik, gyógyszerelésük értelmezésében nem tudnak eligazodni. Tapasztalataim szerint a célirányos és valóban indokolt vizsgálatok elvégzése gyorsítja a megfelelő diagnózis megtalálását, így korábban hozhatunk terápiás döntést.
Segítségükre lehetek a krónikus fájdalmak gyógyszeres enyhítésében, valamint egyéb kellemetlen testi tünetek mérséklésében, melyek sok idült betegséget kísérnek és rontják a betegek életminőségét.

Háziorvosként fő feladatomnak tekintem a betegségek megelőzését, így a különböző szűrővizsgálatok és az életmódi tanácsadás is munkám szerves részét képezik.
Foglalkozás-orvostan keretén belül várom azon cégek jelentkezését, akik a kötelező munkaköri alkalmassági vizsgálatok elvégzését minél gördülékenyebben kívánják lebonyolítani, melyet így akár munkaidőben, helyszínen is el tudunk végezni.

Nyelvtudás:
Angol középfokú C típusú nyelvvizsga
Társasági tagság:
Magyar Hypertonia Társaság, MAPOSZ


Vegye igénybe webkamerás távkonzultációnkat!

Időpontfoglalás

Csak gyógyszert íratna fel? Most egyszerűen megteheti online!